GHIDUL ISPM15
pentru Reglementarea Materialelor de Ambalat din Lemn în Schimburile Internaţionale

ISPM15.jpgOrganizaţia pentru Alimente şi Agricultură (FAO) a Naţiunilor Unite a prezentat îndrumări despre cum ar trebui să fie manipulate în viitor materialele de ambalat din lemn. După implementare, tot lemnul importat trebuie să sosească tratat, cu ştampilă de certificare că nu conţine pesta!
Primele ţări care au implementat deja aceste regulamente sunt SUA, UE, China, Austrlia, Noua Zeelandă, Japonia, India, Canada, Mexic, Argentina, Brazilia, Africa de Sud şi Malaezia! Se aşteaptă ca cel puţin 115 ţări să adopte acest standard.

 

 

Ambalajele din carton ale Sufitech SRL nu conţin insecte şi nu trebuie tratate, sunt acceptate în întreaga lume fără restricţii.
bug_01.jpgISPM15_2.jpgGândacul cu coarne lungi şi alte termite
Datorită internaţionalizării, pachetele călătoresc din ţară în ţară. Aceasta conduce la multe probleme, mai ales atunci când vorbim de gândacul cu coarne lungi. El trăieşte în interiorul lemnului şi poate fi răspândit în paleţii sau ramele de lemn folosite la ambalare. Gândacii se răspândesc apoi în copacii vii distrugându-le circulaţia apei şi deci ucigându-i! În mod cert ei sunt nişte oaspeţi nepoftiţi, care au dus la probleme majore în anumite ţări legate de materialele de ambalat din lemn.